توییتر در حال اجرای آزمایشی یک نسخه جدید از اپلیکیشن توییتر در سیستم عامل گوشیهای اندرویدی است و قصد دارد به منظور گسترش استفاده از این شبکه اجتماعی توسط همه کاربران در تمام کشورهای جهان، نسخه توییتر لایت را راه اندازی کند تا حتی مردم در کشورهایی که اینترنت گوشی همراه بسیار گران و یا کند است هم بتوانند به توییتر دسترسی یافته و مطالب خود را به اشتراک بگذارند.
به گزارش اسپیدان ، این اپلیکیشن به تازگی در فروشگاه اینترنتی پلی استور گوگل قرار گرفته و قابل دسترسی است. البته به دلیل آنکه توییتر در حال اجرای آزمایشی این اپلیکیشن است، در حال حاضر “توییتر لایت” تنها در کشور فیلیپین که قیمت اینترنت همراه (دیتا) گران و کم سرعت است، در حال اجراست.
شرکت توییتر همزمان با اجرای آزمایشی توییتر لایت، به دنبال توسعه این اپلیکیشن و ارائه آن در بازار کشورهای دیگر است.
اپلیکیشن توییتر لایت یک ویژگی منحصر بفرد دارد که موجب می شود کمترین حجم و سرعت اینترنت استفاده شود و این ویژگی قابلیت data saver است که تنها در زمانی که فعالسازی شود، تصاویر و ویدیوها را نگهداری و سیو میکند و در غیر این صورت، این اپلیکیشن بدون آپلود و حفظ تصاویر و ویدئوها کار میکند تا کاربر بتواند با کمترین سرعت و حجم اینترنت، پیام ها و محتوای خود را به اشتراک بگذارد و بدین ترتیب از طریق این شبکه اجتماعی با جهان اطراف خود ارتباط برقرار کند.
حجم دانلود و نصب این اپلیکیشن جدید، تنها ۳ گیگابایت است بنابراین کاربران برای نصب آن نیز نیازی به حافظه داخلی زیادی در گوشی همراه خود نخواهند داشت.
همانطور که میدانیم برخلاف بسیاری از کشورهای شرق آسیا که از سرعت بالای اینترنت برخوردار هستند، کشور فیلیپین دارای سرعت اینترنت پایینی است و طبق رده بندی های سرعت اینترنت کشورهای مختلف جهان در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۶، پایین ترین رتبه ها را به خود اختصاص داده است.
این اپلیکیشن فعلا در کشور فیلیپین بصورت رایگان از فروشگاه اینترنتی پلی استور گوگل قابل دسترسی و دانلود است.
پس از فشار و تهدید بسیاری از کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا، سرانجام فیس بوک به همکاری با این کشورها در راستای مقابله با تروریسم و اقدامات مداخله جویانه امنیتی اذعان کرد.
وی با بیان اینکه این شبکههای اجتماعی نقش بسیار پررنگی در انتشار و توسعه این گونه محتواها داشته است، عنوان کرده که انگلستان قرار است قوانین و مقررات سخت گیرانه تری را در خصوص شبکههای اجتماعی و اینترنتی وضع کند. بدین ترتیب غولهای تکنولوژی و فضای سایبری را موظف کرده تا هرچه سریعتر به مقابله با حرکات تروریستی و اقدامات مداخله جویانه امنیتی بپردازند.
همچنین دولت انگلستان درحال مذاکراتی با شرکتهای آمازون و ای بی (Ebay) است تا از به فروش گذاشتن تمامی ابزارها و وسایلی که توسط ترورریستها در این فروشگاههای اینترنتی قرار داده می شود، جلوگیری کنند. چراکه طبق گزارشهای منتشر شده، بسیاری از تروریستهایی که به ساخت بمبهای دست ساز اقدام کردهاند، از این وب سایت ها و فروشگاههای اینترنتی به خرید تجهیزات مورد نیاز خود اقدام کردهاند.
نخست وزیر انگلستان روز چهارشنبه در حاشیه گردهمایی سازمان ملل در نیویورک با امانوئل ماکرون – رئیس جمهور فرانسه – و همچنین پائولو جنتولینی – نخست وزیر ایتالیا – دیدار و گفتوگو کرد و در خلال این دیدارها، به بررسی لزوم همکاری شبکه های اجتماعی با دولت ها و سازمان های امنیتی پرداختند.
آنها بر این باورند که کشورهای جهان بخصوص در بخش تکنولوژی باید به سرعت محتوا و پیام های مشکوک و مرتبط با تروریسم را شناسایی کرده و از انتشار آنها در فضای مجازی و سپس حقیقی جلوگیری به عمل بیاورند. در صورتیکه تروریستها نتوانند در فضای اینترنت پیامهای خود را منتشر کنند، به زودی ارتباط آنها با مردم و طرفدارانشان قطع خواهد شد و از آن به بعد مردم می توانند شاهد نابودی تدریجی آنها باشند.
به گفته مقامات دولتی و امنیتی این کشورها، فیس بوک نقش به سزایی در اقدامات مداخله جویانه روسیه در روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، حضور هکرهای روسیه در تبلیغات نژادپرستانه ضد یهودیت در فیس بوک و گسترش حملات تروریستی لندن، پاریس و بارسلون داشته است.
هرچند که مارک زاکربرگ – مدیر عامل و موسس شرکت فیس بوک – همه این اتهامات را رد کرده و با هدف اثبات حسن نیت خود و شرکتش، اعلام کرده که با سازمان های امنیتی این کشورها همکاری خواهد کرد و در صورت لزوم، اطلاعات محرمانه مورد نظر را در اختیار آنها قرار خواهد داد.
غول های تکنولوژی در جهان از جمله توییتر، فیس بوک و گوگل تحت فشارهای فزاینده ای از جانب جامعه بین المللی هستند که موظف خواهند بود از انتشار محتوا و پیام های مشکوک و افراطی و اخبار دروغین جلوگیری بعمل بیاورند. از آن سو هم قانون گذاران در کشورهای مذکور درصدد وضع قوانین و مقررات جدیدی بوده تا بتوانند افراد مظنون را ردیابی و شناسایی کنند.
مارک زاکربرگ در دفاعیه خود خاطر نشان کرده است که فیس بوک بعنوان ترکیبی از تکنولوژی و انسانیت، همواره از انتشار محتوای غیراخلاقی، غیرانسانی و افراطی جلوگیری می کرده است.
گوگل و یوتیوب پیشتر اعلام کرده بودند که در حال بکارگیری فناوریهایی هستند که بطور خودکار ویدیو و محتوای حاوی موارد خشونت آمیز را شناسایی می کند. فیس بوک نیز در یک بیانیه عمومی اعلام کرده بود که از فناوری هوش مصنوعی برای شناسایی آنها استفاده خواهد کرد. توییتر نیز در اقدامی مشابه، بالغ بر یک میلیون اکانت مشکوک را به حالت تعلیق درآورده است