استانداردهای کابل کشی شبکه
نوامبر 20, 2017
دوره آموزش میکروتیک MTCNA – بخش چهارم تنظیمات اولیه روتر بورد میکروتیک
نوامبر 25, 2017

تعرفه‌های جدید اینترنت در ایران همراه با ارزانترین و گران‌ترین اینترنت در کشورهای دنیا

تعرفه سرویس‌های غیرحجمی مبتنی بر مصرف منصفانه بنا شده که سقف آن بین شرکت‌های فعال در ارائه سرویس به رقابت گذاشته خواهد شد.

با تصویب تعرفه سرویس‌های غیرحجمی اینترنت ثابت توسط کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، تعرفه‌های جدید نیز اعلام شده که خدمات پرسرعت ثابت ADSL از ماهانه ۵۱۲ کیلوبیت‌ برثانیه تا ۵۰ مگابیت‌برثانیه در VDSL و فیبر را شامل می‌شود.

تبدیل اینترنت ثابت حجمی به غیرحجمی با مصرف منصفانه پیش از این توسط محمود واعظی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم- پیشنهاد شده بود که مدل ارائه شده با انتقاداتی از طرف کاربران روبرو شد. به همین دلیل مقرر شد با بررسی نظر کاربران و همچنین نظرات کارشناسی، این طرح با تعرفه‌های دیگری جایگزین شود و در نهایت طرح جدید به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رسید و محمدجواد آذری جهرمی به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این تعرفه‌ها را اعلام کرد.

تعرفه سرویس‌های غیرحجمی مبتنی بر مصرف منصفانه (Fair Usage Policy) بنا شده که سقف آن بین شرکت‌های فعال در ارائه سرویس به رقابت گذاشته خواهد شد. در مصرف منصفانه ترافیک داخلی حداقل دو برابر ترافیک بین‌الملل لحاظ می‌شود. این سرویس حجمی نیست و در صورت عدول یک مشترک از مصرف عادلانه، شرکت‌ها موظف به ارائه سرویس در حداقل سرعت پایه (۱۲۸ کیلوبیت در ثانیه) تا پایان دوره ماهانه خواهند بود.

تاریخ اجرای این مصوبه به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیش از دهم آذرماه اعلام شده است. این تعرفه‌ها صرفا برای دسترسی ثابت بوده و فضای رقابتی به نفع مصرف‌کننده نهایی فراهم است. شرکت‌ها نیز موظفند جزئیات مصرف منصفانه خود را به اطلاع مشترکین برسانند.
مصوبه‌های سرویس‌های پرسرعت غیرحجمی در جدول‌های منتشرشده در وب‌سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی آمده است.




شش کشور دارای اینترنت ارزان در نیمه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی :

 

۱. اوکراین : این کشور که یکی از بزرگترین کشورهای شرق اروپاست، دارای بیشترین جمعیت کاربران اینترنتی است. بهای هر ۱۰ مگابیت اینترنت در اوکراین معادل ۳.۲۳ دلار است. این کشور طبق رتبه بندی های صورت گرفته اخیر، دارای کمترین نرخ و تعرفه اینترنت در میان کشورهای جهان بوده و به کشور “ارزان ترین اینترنت جهان” لقب گرفته است.

۲. ونزوئلا : این کشور که در آمریکای لاتین واقع شده است، اخیرا تحت تاثیر تحریم های اقتصادی بین المللی با مشکلات بسیاری بخصوص در بخش مسائل مالی و اقتصادی دست و پنجه نرم می کند. اما یکی از مزیت های زندگی برای مردم این کشور، اینترنت بسیار ارزان آن است به گونه ای که آنها برای هر ۱۰ مگابیت در ماه، تنها کافیست ۳.۹۴ دلار بپردازند.

۳. روسیه : شاید تعجب کنید که این کشور بزرگ و قدرتمند در شرق اروپا، هم جز کشورهایی است که دسترسی به اینترنت ارزان را برای کاربرانش محیا و فراهم کرده است. البته همانطور که می دانیم روسیه همواره به محدود کردن و فیلترینگ بسیاری از وب سایت ها و صفحات مجازی در اینترنت مشهور و معروف بوده است بنابراین نباید قیمت و تعرفه اینترنت آن هم بالا باشد. در این کشور تعرفه هر ۱۰ مگابیت اینترنت در ماه ، ۶.۳۵ دلار است.

۴. رومانی : این کشور با وجود اینکه طرفداران و توسعه دهندگان بسیاری را در خود جای داده، اما باز هم در میان شش کشور ارائه دهنده اینترنت ارزان جای گرفته است. در کشور رومانی ، قیمت هر ۱۰ مگابیت اینترنت در طول یک ماه، ۷.۳۶ دلار است.

۵. بلغارستان : کاربران بلغاری برای خرید ۱۰ مگابیت در ماه باید تنها ۸.۳۸ دلار بپردازند که البته این امر به این علت است که اینترنت و تکنولوژی در این کشور به اندازه سایر کشورهای اروپایی، پر طرفدار و داغ نیست و مدتهاست خبر خاصی از پیشرفت فناوری اینترنت و شبکه از این کشور شنیده نشده است.

۶. بلاروس : در کشور بلاروس، کاربران برای خرید ۱۰ مگابیت در ماه کافیست تنها ۹.۴۰ دلار بپردازند که این نرخ در مقایسه با دولت های غرب اروپا و همچنین ایالات متحده آمریکا بسیار پایین است.

بهتر است بدانید بورکینافاسو گران‌فروش‌ترین کشور جهان در زمینه ارائه خدمات اینترنت است!

هزینه دسترسی به اینترنت در این کشور غرب قاره آفریقا حدود ۱۰۰۰ دلار در ماه است و لذا استفاده از خدمات مذکور برای اکثر ساکنان این کشور نسبتا فقیر مقرون به صرفه نیست.

بررسی‌هایی که به طور مشترک توسط دو شرکت انگلیسی  BDRC Continental  و  Cable.co.uk در ۱۹۶کشور جهان و در فاصله زمانی آگوست تا اکتبر سال جاری میلادی انجام شده نشان می‌دهد مردم بورکینافاسو برای استفاده از اینترنت باید هر ماه به طور متوسط ۹۵۴.۵۴ دلار بپردازند.

در مقابل کشور ایران مقرون به صرفه‌ترین هزینه دسترسی به اینترنت را بر مبنای نرخ محاسباتی دلار دارد و هزینه استفاده از خدمات یادشده در این کشور ماهانه به طور متوسط ۵.۳۷ دلار است که رقم ناچیزی محسوب می‌شود. هزینه استفاده از اینترنت در عراق که همسایه ایران است ده برابر بیشتر است.

از مجموع ده کشوری که هزینه دسترسی به اینترنت در آنها از دیگر کشورهای جهان کمتر است، شش کشور جزء جمهوری سابق شوروی هستند که دسترسی به اینترنت در آنها تا یک دهه قبل با کندی و دشواری زیادی صورت می گرفت.
شرایط در این حوزه در کشورهای واقع در مرکز قاره آفریقا بسیار نامناسب است و ۳۱ کشور این منطقه گران قیمت ترین اینترنت دنیا را دارند.

در غرب اروپا، ایتالیا با هزینه ۲۸.۸۹ دلار در ماه ارزان ترین اینترنت را به کاربران ارائه می دهد و آلمان با هزینه ۳۴.۰۷ دلاری در ماه رتبه دوم را دارد. دانمارک و فرانسه با هزینه های ۳۵.۹۰ و ۳۶.۳۴ دلاری در ماه سوم و چهارم هستند.

در خاورمیانه، سوریه با هزینه ۱۲.۱۵ دلاری در ماه در رتبه دوم است. عربستان و بحرین و عمان و قطر و امارات با هزینه‌های حدودا ۸۴، ۱۰۴، ۱۴۷ ، ۱۴۹ و ۱۵۵ دلار در ماه جزء کشورهای گران قیمت در این زمینه محسوب می‌شوند.

دیدگاه ها بسته شده است