مدیریت ایمیل ها همیشه کار سخی نیست و با دنبال کردن روش بیل گیتس برای سر و سامان دادن به نامه های الکترونیکی میتوان خیلی راحت از شر هرزنامه ها و اسپم ها راحت شد.
اینترنت طی دهههای اخیر دستخوش تغییر قرار گرفته و دیگر برای دسترسی به آن هیچ مشکلی وجود ندارد. هر جایی که پای بگذارید یک شبکه وای فای وجود دارد. همچنین از آنجایی که وب سایتها به صورت واکنشگرا طراحی میشوند، از هر دستگاهی میتوانید به اینترنت و وب پای بگذارید. همچنین توسعهدهندگان بیشتر بر روی سرویسهای پردازش ابری تمرکز کرده و به جای تولید نرم افزار مبتنی بر پلتفرمهای مختلف، نرم افزارهای تحت وب را توسعه میدهند.
اما روش مدیریت پیام الکترونیکی تغییر زیادی نکرده است. نحوه ارسال و مدیریت ایمیل ها تقریبا شبیه به همان چیزی است که در سال 19711 و حین ارسال نخستین پیام های الکترونیکی انجام میشد. تنها تفاوت اصلی میان پیام های الکترونیکی امروز و حدود چهل سال قبل، گستره پیامهای دریافت شده در هر روز است. آیا میدانستید در هر ثانیه چیزی حدود 2.4 میلیون ایمیل در سراسر اینترنت ارسال میشود؟
با باز کردن صندوق پیام ایمیل خود با حجم وسیعی از اطلاعیهها، دعوتنامهها، مکاتبات و درخواستها و مخصوصا اسپمها و هرزنامهها مواجه میشوید. برای مدیریت این حجم گسترده باید به دنبال روشی کاربردی بگردید. روشی که بیل گیتس در برای مدیریت ایمیل ها استفاده میکند به قدری کاربردی است که میتوان از آن الهام گرفت.
بیل گیتس در مقاله ای که برای CNN نوشت سبک کاری دیجیتال خود را تشریح کرد. وی نحوه مدیریت بیشمار اعمال روزانه خود در زمانی معقول و بانظمی خاص را توضیح داد. بیل گیتس برای انجام امور روزانه خود به صورت مرتب از ابزارهایی همچون SharePoint و OneNote استفاده میکند، اما در این مطلب تنها تمرکز ما بر نحوه مدیریت ایمیل ها توسط وی است. روش وی شامل سه قسمت است:
هر کارمند اداری همچون یک مدیر ارشد که با حجم زیادی از امور مختلف در هر روز مواجه است، باید حداقل دو مانیتور در محیط کاری خود داشته باشد. داشتن سه مانیتور میتواند کاملا ایدهآل باشد، اما ممکن است به دلیل محدودیت فضا و مخصوصا بودجه نتوان این تعداد نمایشگر را تهیه کرد. در هر صورت داشتن بیش از سه صفحه نمایش در محیط کار بیفایده بوده و حتی ممکن است با سردرگم کردن فرد، کارایی او را کاهش بدهد.
برای مدیریت ایمیل ها و مابقی کارها در دنیای دیجیتال، حتی میتوان از یک دسکتاپ و لپ تاپ در کنار یکدیگر استفاده کرد. اگر دو مانیتور در اختیار نداشته و در حال حاضر قادر به تهیه کردن یک نمایشگر اضافه نیستید، در انتهای مطلب روش جایگزین دیگری را عنوان خواهیم کرد.
چند روش برای قرار دادن دو مانیتور در کنار یکدیگر وجود دارد. اگر هر دو مانیتور شما دارای یک اندازه هستند، باید آنها را پهلو به پهلو در کنار یکدیگر قرار دهید، به طوری که با نگاه مستقیم، چشمانتان دقیقا به سطح برخورد لبههای دو نمایشگر بیفتد. همچنین اگر تجهیزات کافی در اختیار دارید، میتوانید دو مانیتور را به جای قرار دادن کنار یکدیگر به صورت افقی، به صورت عمودی روی هم قرار داده و یکی را بالای دیگری بگذارید.
اگر اندازه دو مانیتور یکسان نیست، مانیتور بزرگتر را به حالت عادی در جلوی چشمان خود قرار داده و نمایشگر کوچکتر را در یکی از دو طرف آن قرار دهید. در این حالت برای مدیریت ایمیل ها باید از مانیتور کوچکتر استفاده کنید.
یکی دیگر از روشهای قرار دادن دو مانیتور کنار یکدیگر، که شدیدا کارایی را افزایش میدهد، استفاده از یک مانیتور عمودی در کنار یک مانیتور افقی است. این کار در کنار افزایش سرعت، سبب اشغال فضای کمتری از محیط کاری شما میشود.
در تمامی سرویسهای ایمیلی مدرن، قابلیتهایی به منظور غربالگری ایمیل ها و ایجاد وایت لیست و بلک لیست ارائه میشود. اگر سرویس ایمیلی شما چنین قابلیتی ندارد، باید هر چه زودتر به فکر تغییر سرویس باشید، چون روزانه وقت زیادی از شما تنها به خاطر خواندن ایمیل های نامربوط تلف میشود. نحوه انجام این کار در هر سرویس متفاوت است. در بیشتر سرویسها میتوان بر روی یک ایمیل رفته و بعد از کلیک راست کردن بر روی آن، ارسالکننده را به عنوان اسپمر معرفی کرد. از این پس تمامی ایمیل های ارسال شده از این آدرس، به صورت خودکار به بخش هرزنامهها انتقال داده خواهند شد. اما در حالت کلی باید چه فیلترهایی ایجاد کرد؟
برخلاف آن چیزی که به نظر میرسد، تکنیک داشتن یک صندوق ورودی خالی کاربردی نبوده و مشکل دست و پنجه نرم کردن با کولهباری از ایمیل ها در هر روز را حل نمیکند. از طرفی بیل گیتس تنها کسی نیست که ایده استفاده از ایمیل ها به عنوان لیست امور روزانه را ارائه کرده است و افراد بزرگ دیگری در دنیای آی تی نیز چنین پیشنهادی داشتهاند.
فرض بر این است که مدیریت ایمیل ها را به نحو احسن انجام داده و اکنون هر ایمیل دریافت شده به صورت خودکار به فولدر مربوط به آن منتقل میشود. اکنون باید به سراغ ایمیل ها رفته و آنها را علامتگذاری، آرشیو و یا حذف کنید.
اگرچه حین استفاده از این تکنیک، سرعت عملکرد شما به اندازه زمان استفاده از دو مانیتور کنار یکدیگر نخواهد بود، اما باز هم میتوان بر روی آن حساب کرد. همواره میتوانید به جای استفاده از دو دسکتاپ، از قابلیت دسکتاپهای مجازی در یک سیستم استفاده کنید. این قابلیت برای اولین بار، سالها قبل در لینوکس معرفی شد و با معرفی ویندوز 10 در اختیار کاربران مایکروسافت نیز قرار گرفت.
با استفاده از دسکتاپ مجازی، چندین فضای کاری برای خود ایجاد میکنید. در هر یک از دسکتاپها، چندین پنجره مربوط به یکدیگر باز هستند. طبق آنچه بیل گیتس برای مدیریت ایمیل ها گفته، میتوان از یک دسکتاپ مجازی برای مشاهده صندوق ورودی و از یک دسکتاپ مجازی دیگر برای خواندن و پاسخ دادن به آنها استفاده کرد. همچنین میتوان در دسکتاپهای دیگری چندین پنجره مرتبط با امور سرگرمی و موسیقی و یا مرورگرهای مختلف را باز گذاشت. باید به هر دسکتاپ مجازی به چشم یک سیستم کامپیوتری مستقل نگاه کنید که جابهجایی میان آنها به سادگی فشردن کلیدهای ترکیبی Windows + Tab است.
از نظر برخی کاربران، استفاده از دسکتاپهای مجازی، عملکرد را بیشتر از زمان استفاده از دو یا سه مانیتور افزایش میدهد. پیشنهاد میکنیم ابتدا از این قابلیت ویندوز 10 استفاده کرده و در صورت عدم رضایت از آن و عدم تغییر در سرعت مدیریت ایمیل ها، یک نمایشگر دیگر برای خود تهیه کنید.