به گزارش اسپیدان شاخص جهانی (GII 2017) بیانگر رشد ۱۸ رتبهای ایران در حوزه دانش و فناوری است که ایران را در جایگاه 75 جهان قرار داده است.
معاون علمیوفناوری رییسجمهور، درخصوص گزارش نهایی شاخص جهانی نوآوری GII 2017 دربارهی ایران به رشد ۱۸ رتبهای در زمینه دانش و فناوری اشاره کرد.
این گزارش که به بررسی ۱۲۷ کشور پرداخته است، ۲۵ خردادماه امسال منتشر شد. با توجه به این گزارش ایران به روند صعودیش در این مسیر ادامه داده و در یک سال اخیر با سه پله ترقی از جایگاه ۷۸ به ۷۵ رسیده است . با وجود این ستاری اعلام کرد که رتبه ۷۵ با توجه به ظرفیتهای ملی ما در نوآوری نشاندهندهی جایگاه واقعی ما نیست؛ چون مدلهای بینالمللی به دلیل عدم تناسب دقیق با ویژگیهای ایران ابزار دقیقی برای اندازهگیری نیستند. اما این مدلها به دلیل مقایسه مستمر بینالمللی میتوانند برای سیاستگذاریها نکات قابل توجهی داشته باشند.
این گزارش که به صورت متوازن به بررسی همه ابعاد نوآوری ملی پرداخته است، رشد ایران در شاخصهای مثل خروجی دانش و فناوری و خروجی خلاق را به ترتیب ۱۸ و ۱۰ اعلام کرده است. این رشد در مقایسه با رشد سه پلهای رتبه کلی کشور، رشد مناسبی ارزیابی شده است.
رییس بنیاد ملی نخبگان گفت:
شاخصهایی که نشانگر موفقیت اقتصادی در فراهم کردن زیر ساختهای مالی و اطلاعاتی و بهکارگیری ونفوذ فناوری و نوآوری در بخشهای بزرگ صنعتی هستند، روند نزولی از رتبه ۴ به ۱۰ دارند.
ستاری هم به این عدم تناسب اشاره کرد و توضیح داد که بخشهای اصلی اقتصاد ما هنوز نتوانستهاند فضای مناسبی برای شکوفایی ظرفیت مراکز علمی در قالب عملکرد نوآورانه و اقتصادی فراهم کنند .
معاون علمیوفناوری رییس جمهور برای رشد بیشتر و تلاش مضاعف دولت دوازدهم برای بهبود فضای کسبوکار و توجه بیشتر فعالان اقتصادی به فناوری و نوآوری اظهار امیدواری کرد.