مایکروسافت، فیسبوک و یک شرکت زیرساخت ارتباطی به نام Telxius اخیرا اتمام بزرگترین پروژه کابلگذاری در زیر اقیانوس اطلس را اعلام کردند. مایکروسافت سرعت انتقال دیتای این کابل را بیش از 160 ترابیت بر ثانیه اعلام کرده است که برابر با پخش 71 میلیون فیلم با کیفیت HD در ثانیه بوده و همچنین 16 میلیون بار سریعتر از اینترنت خانگی است. این کابل از اوایل سال 2018 استفاده خواهد شد.
این کابل که «Marea» نامیده شده، 6600 کیلومتر طول دارد و در عمق 5 کیلومتری آبهای اقیانوس اطلس قرار گرفته است. قرار است این کابل ساحل ایالت ویرجینیا را به شهر بیلبائو اسپانیا متصل کند. طبق گفتهی مایکروسافت این کابل از قابلیت ارتجاع بالایی برخوردار است و در برابر بلایای طبیعی کاملا مقاوم ساخته شده بنابراین احتمال قطعی آن بر اثر طوفان و زلزله بسیار پایین خواهد بود. ضمنا فیسبوک و مایکروسافت هر دو در ایالت ویرجینیا مراکز داده گسترده دارند و استفاده از این کابل مطمئنا خبر خوبی برای آنها محسوب میشود.
کابلهای زیر اقیانوس اطلس در حال حاضر 55 درصد بیشتر از کابلهای زیر اقیانوس آرام و 40 درصد بیشتر از کابلهای بین ایالات متحده و آمریکای لاتین، دیتا انتقال میدهند. شکی نیست که نیاز به انتقال دیتا از طریق اقیانوس اطلس روز به روز افزایش پیدا میکند. گفته میشود این کابل از 8 جفت کابل فیبرنوری تشکیل شده و جنس بدنه کابل هم از مس ساخته شده است. این کابل در اکثر مسیر خود بر روی کف اقیانوس قرار گرفته و تنها در مکانهایی که تردد کشتیها زیاد است (بندرها)، کابل به زیر زمین انتقال داده شده است.
ظاهرا کمپانیهای بزرگ تکنولوژی تمایل زیادی به زیرساختها پیدا کردهاند و بهجای همکاری با شرکتهای زیرساختی قصد دارند خودشان از تجهیزات و کابلهای پیشرفته جدید استفاده کنند. برای مثال گوگل قصد دارد از طریق 2 کابل جدید آمریکا را به ژاپن، آمریکای جنوبی و دیگر کشورهای آسیایی متصل کند. با بهرهبرداری از کابل جدید مایکروسافت و فیسبوک، نه تنها این دو شرکت دسترسی بیشتری به دیتای مورد نیاز خواهند داشت بلکه کاربران این شرکتها نیز میتوانند بهبود نسبی را در سرویسهای این 2 شرکت از جمله آفیس 365، azure، ایکس باکس لایو، اپلیکیشن فیسبوک و حتی اینستاگرام مشاهده کنند.
اپل پس از شکایت کاربران خود از باگهای جدیدترین سیستم عاملش، نخستین آپدیت آن را عرضه کرده است.
با وجود آنکه فقط یک هفته از رونمایی iOS11 گذشته اما اپل به دلیل شکایت کاربران مجبور به ارائه نخستین آپدیت این سیستم عامل شد.
از رونمایی این سیستم عامل تاکنون کاربران از کاهش عمر باتری، خاموش شدنهای گاه و بیگاه دستگاه و گیر کردن دستگاه روی برخی اپلیکیشنها شکایت داشتند. درهمین راستا اپل iOS11.0.1 را عرضه کرده است.
هنوز مشخص نیست این آپدیت کدام باگهای سیستم عامل را هدف گرفته اما برخی کاربران از بهبود وضعیت دستگاههای خود از جمله رفع مشکل مربوط به عمرباتری خبر دادهاند.
از زمان رونمایی iOS11 بسیاری از کاربران نارضایتی خود را اعلام کردند. مهمترین شکایت کاربران درباره کاهش عمر باتری دستگاه هایشان پس از نصب این سیستم عامل بود. بقیه کاربران نیز از مشکلاتی دیگر مانند اختلال در اپلیکیشنهای «اپل.پی»، «Touch ID» و iMessage خبر داده بودند. برخی دیگر از کاربران نیز از باگی شکایت داشتند که شبکه موبایل آنها با کاراکترهای الفبای چینی نمایش داده میشد.
به هرحال پس از آپدیت دستگاه مشکل عمر باتری و عملکرد اپلیکیشنها برطرف شد.
توییتر برای نخستین بار محدودیت ۱۴۰ کاراکتر این سرویس را افزایش میدهد این شرکت اعلام کرد که این محدودیت را به ۲۸۰کاراکتر ارتقا میدهد. هدف این است که افراد فرصت بیشتری برای انتشار موضوعات مورد نظر خود در هر توییت داشته باشند.
فعلا این امکان برای تعداد محدودی از افراد فراهم خواهد بود و سپس برای همه کاربران فعال خواهد شد.
توییتر خبر افزایش محدودیت کاراکتر خود را در بلاگ این شرکت اعلام کرد و جک دورسی مدیرعامل این شرکت نیز در خود توییتر آنرا تایید کرد. توییتر معتقد است که محدودیت ۱۴۰ کاراکتر در زبانهای مختلف تاثیرهای گوناگونی دارد مثلا در زبان ژاپنی به دلیلساختار این زبان با ۱۴۰ کاراکتر فرصت بیشتری برای یک موضوع در اختیار کاربر قرار میدهد تا مثلا زبان انگلیسی. بر اساس مطالعهتوییتر تنها چهاردهم کاربران ژاپنی ۱۴۰ کاراکتر خود را در پست توییتر مورد استفاده قرار دادهاند در حالی که این میزان در زبانانگلیسی ۹ درصد است.
این مطالعه همچنین نشان میدهد که متوسط هر توییت به زبان ژاپنی ۱۵ کاراکتر است در حالی که این میزان در زبان انگلیسی ۳۴کاراکتر است.
بر همین اساس توییتر ظرفیت کاراکتر خود را برای همه زبان ها به جز ژاپنی، چینی و کره ای به ۲۸۰ کاراکتر افزایش میدهد.
شاید اضافه کردن ۱۴۰ کاراکتر چندان نکته پیچیده و خاصی برای یک سرویس اینترنتی نباشد اما ۱۴۰ کاراکتر توییتر ویژگی اصلی اینسرویس و شاید متمایزترین قابلیت توییتر بود که باعث ایجاد مدلی از انتشار محتوا به شکل خلاصه در اینترنت شد. مدلی که بهخصوص مورد علاقه بسیار رسانه ها، سیاستمداران و … قرار گرفت. محدودیت کاراکتر البته به خصوص برای کاربران زبان فارسی نیززحمت قابل توجهی ایجاد کرده بود و حتی تعداد کاراکتر آن نسبت به زبان انگلیسی نیز محدودیت بیشتری ایجاد میکرد که کاربران رامجبور میکرد تا تفکرات و موضوعات خود را به صورت چند توییت ( اخیرا با عنوان مجموعه توییت ) منتشر کنند.
توییتر سالها در برابر تقاضای افزایش کاراکتر مقاومت کرده است. سال گذشته جک دورسی مدیرعامل توییتر گفته بود که ۱۴۰ کاراکترمحدودیت زیبایی است و توییتر این حس ( خوب) را از دست نخواهد داد. رشد استفاده از محتواهای مختلف مثل ویدیو، نظرسنجی،GIF و … حالا این شرکت را مجبور کرده در همین محدودیت زیبا تجدید نظر کند. توییتر بهار سال گذشته فایلهای مدیا و سپس منشنکردن دیگران را از شمار کارکترها کنار گذاشت تا فضای بیشتری برای هر توییت فراهم شود اما به نظر می رسد این کافی نبوده است.
توییتر حالا تغییری هم در مدل شمارش کاراکترها داده به شکلی که شمارشگر از ابتدای نوشتن توییت نمایش داده نمیشود بلکه درهنگام نوشتن ۲۰ کاراکتر انتهایی دیده خواهد شد.
توییتر نمیخواهد همین ۲۸۰ کاراکتر را هم به سرعت اجرایی کند بلکه قرار است با ارزیابی تاثیر آن در زبانهای مختلف آن را عملی کند.